A Magyarország 365 Fotópályázat pályázati határideje még három hétig tart

Az országos fotóversenyre való jelentkezési határidő október 23-án zárul le, ahol a résztvevőknek több lehetőségük van megmutatni fotós tehetségüket.

Kaiser Ottó, a zsűrielnök, kiemelte, hogy minden jó fotográfia értékelésre kerül, és hogy könnyítették a pályázat feltételeit: mostantól nincs alsó határ a képek felbontásában, csak a 20 megabájtos felső határ marad meg.

Az idei évben már öt kategória szerepel a pályázaton, ami lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy kifejezzék művészi tehetségüket a Természet, Táj, Építészet, Portré, közösségi események, valamint Streetfotó kategóriákban. A pályázat célja a Magyarországról készült legszebb fotók megtalálása és az ország szeretetének megörökítése a képekben.

A kategóriagyőzteseknek jelentős díjazás jár: az első helyezett 2 millió forintot kap, a második helyezett 1 millió forintot, míg a harmadik helyezett 500 ezer forintot vihet haza.

A pályázatokat még három hétig, október 23-án éjfélig lehet beküldeni. A zsűri idén is kiváló szakemberekből áll, köztük Szalontai Ábel fotográfus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem adjunktusa, valamint Kurucz Árpád, a Magyar Nemzet és a Magyar Kultúra Magazin fotográfusa is részt vesz a döntőben.

A pályázat célja a magyar fotográfia támogatása és a művészi értékek elismerése, és minden olyan tehetséget ösztönöz, aki szeretné megosztani képeit az országgal és a világgal.

Forrás: MTI | Fotó: Máthé Zoltán

Szólj hozzá!