A Nemzeti Filmintézet év végi videóban foglalja össze a 2021-es év filmes eredményeit

Filmes eseményeket és eredményeket emel ki a Nemzeti Filmintézet (NFI) évzáró videója, amelyet kedden tettek közzé a Youtube-on. Az NFI egész éves programsorozattal ünnepelte a magyar filmművészet 120. évfordulóját – olvasható az MTI közleményben.

A magyarok sok mindenre büszkék lehetnek a filmiparban, és ez alól az idei év sem volt kivétel. A Nemzeti Filmalap (NFI) 2021-ben 17 játékfilm gyártását, 10 film előkészítését és 33 forgatókönyv fejlesztését támogatta.

Huszonegy új magyar filmet mutattak be országszerte, valamint számos új, televízióra és streamingre készült alkotást. Összesen 116 pályázat érkezett, amelyek közül 116 projekt kapott támogatást az NFI Televíziós Kiválasztási Bizottságának szavazatai alapján.

Nagy év volt ez a magyar filmipar számára! Az NFI segítségével világsztárokat és híres szakembereket láttak vendégül. Idén nyáron megnyílt Magyarország első Moziünnepe a Veszprém-Balaton régióban, a Ludwig Múzeumban pedig a magyar film születésének 120. évfordulója alkalmából „Nagylátószög – 120 év magyar film” címmel kiállítást rendeztek.

A FILMIO 2021-ben ünnepli egyéves születésnapját, és néhány izgalmas eseményt tervez, köztük egy vetítéssorozatot, amelynek célja, hogy kiemelje a filmművészet új hangjait Magyarország minden tájáról.

A Magyar Film eredményes évet zárt és öröm látni, hogy ez a tendencia évről évre folytatódik.

Forrás: MTI / nfi.hu

Szólj hozzá!