Jótékonysági koncertet tartanak a törökországi és szíriai földrengés áldozatainak megsegítésére

A Misztral Együttes március 22-én rendezett koncertjére Magyarország számos kiváló zenészét és előadóját hívta össze, olyan műfajoktól kezdve, mint a világzene, az énekelt versek és a régizene.

Berecz András mesemondó mellett fellép a Bokros Trió, Ferenczi György és az 1. Pesti Rackák, Kaláka és Kobza Vajk, Krulik Zoltán és Bede Sári (Makám), Miquéu Montanaro és a Misztrál; Erdélyi zenét játszik a Musica Historica, Petrás Mária, Pál István Szalonna, Róka Szabolcs és Róka Bálint; Sebestyén Márta észak-magyarországi népdalokat énekel.

Erdélyi zenét játszik a Sebő Együttes; román népdalokat ad elő Tolcsvay Béla; magyar népzenét játszik a Török Tilla Folk Experience; magyar népdalokat játszik a Vujicsics Együttes. A jegyeladásból származó bevételt az Ökumenikus Segélyszervezet földrengés elleni segélyprogramjának javára ajánlják fel.

Támogatói jegyek 10 ezer, 20 ezer és 50 ezer forint értékben válthatók a www.kalakazenebolt.hu weboldalon.

A közlemény kiemelte: több mint egy hónappal a természeti katasztrófa után még mindig a törökországi földrengés által legsúlyosabban érintett Hatay tartományban dolgoznak az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai.

A magyar segélyszervezet és nemzetközi partnerszervezetei felmérései egyaránt azt mutatják, hogy a szükségletek továbbra is óriásiak, több mint egymillióan élnek szükségszállásokon, az ő ellátásuk napi szintű kihívás. Rengeteg a felügyelet nélküli gyermek, nincs iskola és nincs oktatás sem.

A helyzet a régió fővárosában, Antalyában a legsúlyosabb, itt az épületek 90 százaléka lakhatatlanná vált, a még álló épületek pedig tovább sérülnek a folyamatos utórengések következtében.

Forrás: MTI

Szólj hozzá!