Mellékszereplők – Sopsits Árpád új filmje október 26-án kerül a mozikban

Sopsits Árpád, a „Martfűi rém” rendezőjének új filmje, a „Mellékszereplők,” várhatóan október 26-án kerül a mozikba – jelentette be a film forgalmazója.

A kiváló rendező, aki Makk Károly osztályában végzett és 1994-ben elnyerte a Balázs Béla-díjat, ismét a bűn témájára fókuszál ebben az új alkotásban. A „Martfűi rém” szakmai és közönségsikerét követően most három összefonódó sorsú család történetét viszi vászonra, melyek párhuzamosan bontakoznak ki napjaink vidéki Magyarországán.

Az alkotás főszereplői egy gazdag üzletember és felesége, kislányuk, egy kiállítás-rendező fotográfus és keramikus felesége, valamint egy börtönpap. Sorsuk összefonódik, és a feltáruló titkok és bűnök mélyen átformálják életüket.

A film megvizsgálja, hogyan válhat valaki tettessé vagy áldozattá, és mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz, illetve képesek vagyunk-e önmagunkat megismerni. A műben felmerül az a fontos kérdés is, hogy ki jogosult ítélkezni felettünk, és vajon képesek vagyunk-e megbocsátani önmagunknak.

Az „Mellékszereplők” című film díszbemutatója október 24-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz, majd két nappal később, október 26-án debütál az országos művészmozi-hálózatban. Több kereskedelmi filmszínház is tervezett vetítéseket szervez az alkotásnak. A film elkészítését a Nemzeti Filmintézet támogatta, és az alkotás valószínűleg ismét új színfoltot hoz a magyar filmművészet palettájára.

Forrás: MTI | Fotó: Sós Zoltán

Szólj hozzá!