Őrségi Tökfesztivál: őszi varázslat és kulturális élmények a közelgő hétvégén

A 19. Őrségi Tökfesztivál izgalmas és tartalmas programokkal készül az idei évben, amelyre a szervezők több ezer látogatót várnak szeptember 15-17. között Őriszentpéteren, Nagyrákoson és Szalafőn.

A fesztivál péntek este indul Nagyrákoson, ahol Németh Istvánné polgármester vezetésével látogatható lesz a helyi tájház és kovácsműhely. A látogatók megismerkedhetnek a tökmagköpesztés technikájával is, amely a szárított tökmag héjától való megfosztást jelenti.

Szombaton délelőtt 11 órakor Őriszentpéteren kerül sor a tökfesztivál hivatalos megnyitójára, amelynek helyszínén őrségi termelői piac és kirakodóvásár is várja az érdeklődőket. Délután a szabadtéri színpadon izgalmas kulturális és szórakoztató műsorok szórakoztatják a közönséget. Fellép például a Zalaapáti Harmonika Zenekar, a Kerka Táncegyüttes, majd este hat órától az Anima Sound System koncertezik, amit 19 óra 30 perctől egy lenyűgöző töklámpás felvonulás követ.

Szalafőn az Őrségi Népi Műemlékegyüttes területén egész napos gyermekműsorokkal, néptánc foglalkozásokkal és bábelőadásokkal várják a családokat. A kézműves udvarban lehetőség nyílik töklámpásfaragásra és fazekas korongozásra. A gasztro udvarban bemutatják a hagyományos tökmagsajtolást, és egész nap tökös és tájjellegű ételeket lehet kóstolni.

Vasárnap Őriszentpéteren folytatódik a kirakodó vásár, és további szabadtéri kulturális és szórakoztató programokkal várják a látogatókat. Fellép többek között az inárcsi Tremoló citerazenekar, Peltzer Géza harmonikaművész, majd délután öt órától a Zaporozsec együttes ad koncertet.

Az Őrségi Tökfesztiválra való belépés ingyenes, és a részletes programinformációkért látogasson el a fesztivál hivatalos FB oldalára. Legyen részese az őszi varázlatnak és az Őrség kulturális gazdagságának ezen a hétvégén!

Forrás: MTI | Őrségi Tökfesztivál

Szólj hozzá!