Pécs kulturális kincseivel várja ismét látogatóit a Zsolnay Negyed Éjszakája

Egy felejthetetlen éjszakára hívja a művészet és kultúra szerelmeseit a Zsolnay Negyed, amely szeptember 16-án rendezi meg hagyományos „Zsolnay Negyed Éjszakája” elnevezésű rendezvényét. Az esemény során a város kulturális kincseit mutatja be, különleges és változatos programokkal.

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) által üzemeltetett kultnegyed számos izgalmas tevékenységet kínál az érdeklődőknek az éjfélig tartó rendezvény során. Az egyik kiemelkedő esemény az éjszakai tárlatvezetések, amelyek során a résztvevők betekintést nyerhetnek a Negyed különböző kiállításaiba és múzeumaiba, beleértve az Illúzió vs. Valóság című kiállítást és a Zsolnay Mauzóleumot is. Emellett bemutatják Zsolnay Miklós életét és kalandos életútját.

A történelem szerelmesei ellátogathatnak a Zsolnay család egykori lakóházába, ahol korhű ruhába öltözött idegenvezetők mesélnek a 19. századi mindennapokról, a Zsolnay családról és Pécs városának történetéről. Az éjszaka során lehetőség lesz Zsolnay-kemence túrára is, ahol betekintést nyerhetünk az épület egyébként zárt területeire.

A szórakoztatás terén sem lesz hiány: Hajnal Máté bűvész varieté műsorral szórakoztatja a közönséget, ahol a bűvészet és az akrobatika is helyet kap. A Firebirds csapata lenyűgöző tűzshow-t mutat be az illúziók témájában, és a Sopianae Slampoetry Klub tagjai slam poetry-el szórakoztatnak.

A zene szerelmesei számos koncertet hallgathatnak meg, köztük a Trió Enigma, a Pécsi Vonósok, a Swing Ladies és a Bohemian Brass Band fellépéseit élvezhetik. Kehidai László előadást tart a Zsolnay Negyed egykori gyárkéményeiről, és kevéssé ismert történeteket oszt meg a Zsolnay Gyár működéséről.

Az esemény kifejezetten a családokat is várja, hiszen gyerekprogramok is szerepelnek a programban, például UV-fényben varázsvilággá váló játszótér, éjszakai szabadtéri szabadulójáték, bábszínház és kerámia élményfestés. Emellett kalandjátékok, matekóra, meseelőadások és látványos kísérletek is várják a fiatalabb látogatókat. A tudomány és játékok iránt érdeklődőknek a VR Univerzum, a Planetárium és a Labor – Interaktív Varázstér kínál izgalmas lehetőségeket.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de belépődíjas programok is elérhetőek. További információkért látogasson el a zsolnaynegyed.hu weboldalra.

Forrás: MTI | zsolnaynegyed.hu

Szólj hozzá!