Rod Stewart 2024 júniusában visszatér Budapestre egy utolsó nagykoncerttel

Budapest ismételten üdvözli a legendás skót énekest, Rod Stewartot, aki jövőre, 2024. június 22-én egy felejthetetlen koncerttel lepi meg rajongóit az MVM Dome-ban. A világhírű művész legnagyobb slágereivel tér vissza a magyar fővárosba a várva várt világkörüli turnéja részeként – jelentette be a szervező Live Nation pénteken az MTI-nek.

A 78 éves Rod Stewart pályafutása során az egyik legnagyobb világsztárrá vált, és több mint öt évtizede lenyűgözi a zenehallgatókat. Stewart az egyik legelismertebb és legtöbb albumot eladó előadók közé tartozik, világszerte mintegy 250 millió lemeze talált gazdára.

Az énekes hatalmas slágerek fűződnek a nevéhez, köztük olyan ikonikus dalok, mint a „Maggie May,” „Da Ya Think I’m Sexy,” „Baby Jane,” „The First Cut Is the Deepest,” „I Don’t Want to Talk About It,” „Tonight’s the Night,” „You Are in My Heart,” „Hot Legs,” „Forever Young,” és „Sailing.”

Rod Stewart jellegzetes hangja és egyedi stílusa a rocktól a folkig, a soultól az R&B-ig terjed, és ő azon kevés művész egyike, akinek karrierje minden évtizedben toplistás albumokkal büszkélkedhet. Művészetéért rengeteg zenei elismerést kapott, kétszer is bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, megkapta az ASCAP Dalszerzői-díjat, és Grammy-díjjal is elismerték. 2016-ban pedig hivatalosan is „Sir Rod Stewart”-ként tisztelték meg, miután a Buckingham-palotában lovaggá ütötték az évtizedeken át tartó zenei és jótékonysági tevékenységeiért.

Rod Stewart karrierje nem mindig a zenéről szólt; eredetileg futballistaként kezdte, majd sírásóként dolgozott. Zenészi karrierje 1967 és 1975 között a Jeff Beck Groupban, majd a Facesben folytatódott. Legutóbbi stúdióalbuma, a „The Tears of Hercules,” 2021-ben került a közönség elé. Az előző albuma, a „Time,” 2013-ban jelent meg, és 37 év után ismét vezette a brit slágerlistát.

Ez lesz Rod Stewart ötödik fellépése Magyarországon. Először 2010-ben lépett színpadra, amikor a „Kapcsolat” koncerten 250 ezer ember előtt énekelt a budapesti 56-osok terén. Legutóbbi budapesti koncertjét 2018 januárjában adta a Budapest Sportarénában, és most, 2024 júniusában tér vissza, hogy újra felejthetetlen élményeket nyújtson rajongóinak.

Forrás: MTI | rodstewart.com

Szólj hozzá!